L-karnitin

L-karnitin

L-karnitin hatása

2017. február 02. - egeszseges

Az L-karnitint több mint 100 éve fedezték fel, azóta sok élettanilag igen fontos hatását mutatták ki. Az idegrendszer és a szívizom megfelelő működésének fenntartásában játszott fontos szerepét, és a zsírsavak elégetésében, a sejtek membránjának védelmében igazolták.

A szívizom számára, a növekedéshez, fejlődéshez, és az izomzat fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Javítja az izomzat oxigén ellátását, helyreállítja a normális szívműködést. Rendkívül fontos zsírégető hatása van. A zsírfelhasználás teljes mértékben az L-karnitintől függ.

Az izmok erőnlétét fokozza, hatékonyan csökkenti az izomlázat. Csökkenti a testzsír mennyiségét. Fokozza a szívizom erőnlétét, hozzájárul az egészséges szívműködéshez.

lkarnitin_edzes_3.jpg

Termékenység fokozó hatása van a férfiak körében, nagy koncentrációban található a mellékherékben, kritikus szerepet játszanak a spermiumok anyagcseréjében,és érésében, befolyásolják a spermák mozgékonyságát.

Csecsemők és kisgyermekek szervezetében korlátozott mértékű a karnitin termelése, a terhes és szoptató anyák L-karnitin igénye jelentősen megnő.

Elsősorban a hús és tejtermékek tartalmazzák nagyobb mennyiségben, a vegetáriánus táplálkozás a szervezet L-karnitin szintjének csökkenéséhez vezet. Természetesen táplálékiegészítők formájában is lehet fogyasztani.

Az immunrendszer legyengülésével, a krónikus kimerültséggel és az idős korral együtt jár a szervezet alacsonyabb L-karnitin szintje.

Antioxidáns hatása késlelteti az öregedés folyamatát.

süti beállítások módosítása