L-karnitin

L-karnitin

L-karnitin használata

2016. december 13. - egeszseges

Tanácsok

Egy tanulmány szerint napi 2 grammnál több L-karnitin nem szívódik fel a bélből, tehát célszerű több részletben bevenni a nap folyamán, hogy ne telítsük a felszívódásért felelős rendszereket.

Egy grammot meghaladó fogyasztás halszagot okozhat, a bélbaktériumok karnitin bontása miatt.

omega_3_sziv.jpg

Éhgyomorra, mozgás előtt fél-egy órával előbb és hosszabb ideig több hónapig kolin tartalmú zsírégetőkkel kombinálva érdemes használni, amennyiben nem áll fenn szív- érrendszeri betegség. Koffeintartalmú kiegészítőket a nap folyamán csak mérsékelt mennyiségben szabad fogyasztani.

Csecsemők és kisgyermekek szervezetében korlátozott mértékű a karnitin termelése, ezért különösen a terhes és szoptató anyák L-karnitin igénye jelentősen megnő.

Mivel az L-karnitint elsősorban a hús és tejtermékek tartalmazzák nagyobb mennyiségben a vegetáriánus táplálkozás a szervezet L-karnitin szintjének csökkenéséhez vezethet.

L-karnitin előnyei

Használata elősegíti a súlyzós edzés utáni regenerációt,enyhíti az izomszövet sérüléseit, mivel több receptor áll készen a hormonális hatások fogadására,mint az L-karnitin nélkül.

Enyhíti a potencia problémákat, javítja a közérzetet, főleg az idősebb emberekben.

Az L-karnitin 2-3 grammos adagban fogyasztva kedvezően befolyásolja a sperma minőségét, a spermium kocentrációt, és az összspermium számot.

Hatékony az izomláz csökkentésében, fokozza az izmok erőnlétét.

Csökkenti a testzsír mennyiségét.

Hozzájárul az egészséges szívműködéshez, fokozza a szívizom erőnlétét.

Termékenység fokozó hatása van férfiakban.

Az immunrendszer legyengülésével, a krónikus kimerültséggel, az idős korral együtt jár a szervezet alacsonyabb L-karnitin szintje.

Késlelteti a sejtek öregedési folyamatát.

Az emberi szervezetek táplálkozásának létfontosságú / esszenciális/ komponense.

Teljes mértékben természetes anyag, mely főleg a húsokban lelhető fel, emellett a tojás és tej is tartalmazza, kis mennyiségben a gyümölcsökben, nyomokban az olajos magvakban és a zöldségfélékben is megtalálható.

süti beállítások módosítása